Jag kan vara en av dom enstaka i världen

Jag kan vara en av dom enstaka i världen

Game of Thrones ses som en av världens populäraste serier genom alla tider. År 2016 slår TV-serien rekord för antal vunna Emmys (38 stycken). Emmys eller Emmy Award är ett amerikanskt pris som delas ut till TV-produktioner. Emmypriset kan ses som tv-världens motsvarighet till biofilmernas Oscar.

En av dom enstaka som inte sett serien

Jag kan vara en av dom enstaka som ännu inte sett serien, jag har påbörjat mitt maraton i dagarna och har i dags dato nått avsnitt 5 – säsong 1. Det är inget misstag att jag missat den på något vis, helt medvetet har jag väntat in säsonger, jag har laddat upp när tiden kändes mogen.

Skapade ett sug när serien var dagsfärsk

Tidigare när serien var dagsfärsk i rutan så började jag titta, jag la ner tittandet efter att ha nått en spännande punkt under första säsongen. Jag la band på mig själv och som ett kurativ påbörjade jag ett seriknarkande i serier som Sons of Anarchy, Breaking bad och blev tillomed övertalad till alla säsonger av "gulli gull-serien" Gilmore Girls.

Ni som känner mig vet att jag trivs som bäst när jag finner en serie att ta i besittning, det är mitt koppla av. Vetskapen finns att jag nu har en klockren serie att gå i genom, jag planerar avsnitt för avsnitt – nu vill jag inte bryta mitt i ett avsnitt.

Otroligt välgjord amerikansk TV-serie

Game of Thrones är en välgjord amerikansk TV-serie baserad på romanserien Sagan om is och eld av författaren George R.R. Martin. TV-serien är skapad av David Benioff och D.B. Weiss. Romanseriens skapare har sagt att Sagan om ringen och Rosornas krig har varit hans inspiration.

Serien spelades in på blandannat Malta, Nordirland, Island, Kroatien och Marocko. Det första avsnittet sändes på kanalen HBO den 17 april 2011 i USA.

Förväntansfull på alla nya serier som väntar runt hörnet

Förväntansfull på alla nya serier som väntar runt hörnet

Har inte du heller sett klart alla serierna som dina vänner tipsat om?

Jag personligen är en "allätare" inom seriegeneren och jag maratontittar gärna på serier. Skandinaviska serier är något alldeles extra.

Sparat hela avslutande säsongen

Nu har jag hållit mig – la band på mig att vänta in alla avsnitt i SVT:s mest framgångsrika serie någonsin – Bron.

Den fjärde och avslutande säsongen sparar jag till ett speciellt tillfälle. Då maratontittar jag med buffé av godsaker uppdukat!

Gråzon

Nu faller allt på plats med två nya serier, som har haft eller kommer ha premiär och jag har höga förväntningar på dessa. Den 22 februari hade serien Gråzon streamingpremiär på Cmore.

"En skarpladdad missil hittas i en lastbil i Göteborgs hamn. En kvinna blir gisslantagen i sitt eget hem i Köpenhamn. Två till synes slumpmässiga incidenter som visar sig vara sammankopplade och delar av ett planerat terrordåd med ett gemensamt mål – Skandinavien."

Advokaten

Imorgon måndag den 26 februare viker man undan ridån för serien Advokaten – ett plus för oss "serieknarkare" som har tjänsten Viaplay är att man kan få se dubbelavsnitt samma kväll. (Visas på Viaplay, Viafree och TV3.)

"Den begåvade försvarsadvokaten Frank Nordling arbetar på en av Sveriges främsta advokatbyråer. Som barn bevittnade han mordet på sina föräldrar och när han idag får veta att mördaren är en av ledarna inom Köpenhamns undre värld – och en av byråns viktigaste klienter – blir han besatt av hämnd."

Sjukstuga – Lie to Me

Vad har jag jobbat mig igenom för serie fram tills idag, när jag nu skriver detta? Just nu kollar jag på den numera, nedlagda serien "Lie to Me" – en amerikansk TV-serie från 2009 som handalar om huvudpersonen, Dr. Cal Lightman och kollegan Dr. Gillian Foster som upptäcker lögner genom att observera kroppsspråk små ansiktsrörelser med hjälp av Facial Action Coding System.

De använder detta för att hjälpa klienter till exempel inom polisen. Rollfiguren Dr. Cal Lightman är baserad på Paul Ekman, som är psykolog och expert på kroppsspråk och ansiktsrörelser.

Samtidigt är det sjukstuga hemma hos mig – hjärnan fungerar ungefär till 60 procent så en lättare serie är bara positivt.

Underhållning om man gillar mobbing på bästa sändningstid

Underhållning om man gillar mobbing på bästa sändningstid

Hur kan det vara okej med mobbing – tror nån verkligen att det är taktik i en tävling?

Jag kan inte för mitt liv förstå hur vuxna människor kan hålla på såhär. Flera av dom återstående deltagarna i serien Farmen visar hur man trycker ner, smutskastar ndra deltagare, man förnedrar och trakasserar. Det är mobbing som pågår och jag kan inte förstå hur produktionen på TV4 kan låta detta fortsätta.

Trycka ner en annan människa är okej?

Under tidigare avsnitt så fick en deltagare en näve gröt slagen i huvudet av en annan deltagare, snabbt så agerar man från TV4 och en deltagare hinner knappt packa väskan innan man får lämna Farmen. Hur kan man då accepera dessa övergrepp på bästa sändningstid, detta är inte taktik i tävling, man trycker ner och mobbar andra.

Åldersspann från unga till gamla

Nu när man har så brett åldersspann på tittarna av just en serie som Farmen, hur förklarar man att detta är okej och detta är inte okej.

Visa respekt för varandra!

Sons Of Anarchy-serien fortsätter – skaparen till Sons avslöjar planer i podcast

Sons Of Anarchy-serien fortsätter – skaparen till Sons avslöjar planer i podcast

Skaparen till Sons Of Anarchy-serien , Kurt Sutter avslöjar att han tänker sig serien Sons Of Anarchy som fyra olika kapitel.

Det är sedan tidigare klart att serien får en spinoff som ska följa det rivaliserande mc-gänget Mayans MC. Tidningen Café skriver under tisdagen att i sändningen av Tom Arnolds podcast 100% Honest så presenterar skaparen Kurt Sutter planer på ytterligare två relaterade serier.

Sons Of Anarchy som fyra olika kapitel

Om Sons Of Anarchy var det första så ser Kurt Sutter, seriens spinoff Mayans M.C. som det andra kapitlet. Det tredje kapitlet skulle bli en föregångare, som visar hur Jax pappa John Teller och vapendragaren Piney Winston kommer hem från Vietnam och som en del av The First Nine hjälpter till att starta upp mc-klubben – allt detta innan Jax är född.

Uppföljaren och det fjärde kapitlet så finns tankarna att serien tar vid precis under den händelserika dagen i seriens sista säsong.

”Vi ska visa vad som hände den där sista dagen, vad som utspelade sig kring vilka Jax dödade och vilken påverkan och kanske följder det kan ha fått i norra Kalifornien."

Notera att föregångare och uppföljaren inte är spikade utan planer och Sutters önskan.

Det har gått snart fyra år sedan Jax Teller och Sons of Anarchy lämnade tv-rutan (2014). Under 2017 meddelar FX att serien får en spinoff-serie SOA med namnet Mayans M.C. https://youtu.be/Hf59lYHCv7g

Sjuk då blir det maraton och glass

Sjuk då blir det maraton och glass

Maratontittar på tv-serien Feed the Beast och trycker i mig massa glass.

Ligger hemma sjuk som borde tillhöra det tråkigaste man kan tänka sig. Skallen den bankar, och resterande kroppen vill vända sig ut och in på nåt konstigt sätt. Febern har uteblivit tack och lov, men orken finns inte där helt enkelt.

Sysselsättningar finns, men inte orkar man tänka. Fokus finns någon annanstans dock inte här omkring, en efterlysning har skickats ut eftersom den dragit iväg och jag hittar den inte just nu.

Du gör det orkas med för tillfället, just nu då är det maraton i tv-serier och massor av glass som prioriteras över allt!

För tillfället dom senaste dagarna har jag avverkat en säsong på en amerikansk tv-serie som heter Feed the Beast.

Serien handlar om en alkoholiserad änkling spelad av David Schwimmer, känd från bland annat Vänner som planerar att öppna en restaurang i Bronx tillsammans med sin hetlevrade barndomsvän Jim Sturgess. Man hamnar snart i en värld full av skulder och våldsamma gangsters.

Ska väl inte gnälla då jag tyckte tv-serien var rätt bra, men som vanligt när man avverkar en säsong så tar tittandet slut och en spännande fortsättning följer, i säsong två som ännu inte har släppts av streamingtjänsten.

Jag kliver tillbaka till alla ON – Bisolvon och Alvedon så hörs vi snart igen.