Tar denna butiken Samsung Pay?

Tar denna butiken Samsung Pay?

Byta in telefon är inte enkelt men jag kan lova att det är "skitkul"

Det finns inge enkelt att byta in sin teleon om man är orubberlig sedan tidigare och bara gör slag i saken. Jag var denna gången helt enkelt bara så säker på min sak och då kör man bara på.

Känner du minsta tveksamhet så stanna kvar – detta är det bästa råd jag kan ge så här långt.

Tar ni Samsung Pay?

så jäkla kul att fråga detta i lokala butiken och kassören går igenom och förklarar lite metodiskt hur man gör, kommer absolut att kasta upp telefonen när jag går dit och gör mitt nästa inköp.

I kassan ser man fler och fler som lutar sina lurar mot apparaten och ser underverken prata med varandra. 🙂

S-Pen visa vad du kan

S-Pen har återigen gjort intåg, nu börjar jag hitta i min egen lur och jag kan börja utveckla min inlärningsprocess med små korta utfall på okända marker.

Måste absolut lära mig ta anteckningar, skriva på screenshot och vad allt betuder när man plockar ut pennan ur sin förvaring på undersidan av telefonen.

Jag känner jag har lång väg kvar – det kommer ta tid, men kul är det!

Fantastisk telefon – överraskar

Fantastisk telefon – överraskar

Blir smått överraskad för varje dag som går.

Detta gjordes tidigare, men jag måste hålla med om att jag var för snabb att döma. När Samsung Galaxy hade släppt sin Galaxy-modell S2 så fanns den i min ägo, jag hade tagit steget och gjorde ett gott försök att byta redan då.

Telefon strulade något så otroligt och jag kröp snabbt tillbaka till Apple.

Denna bloggen (.com) och vår sida Mattermost.Online har fantastiska appar som fungerar över förväntan i telefon. Bör väl erkänna att jag inte stött på patrull en enda gång förutom mina egna fumliga fingrar.

Kameran hjälper mig att ta fantastiska bilder, fastän alla funktioner är otroligt svåra att lära sig, träna och peta runt.

Youtube har kanaler som är en stor hjälp – titta och peka, göra om och rätt.

The BIG switch completed

The BIG switch completed

Måndagen tog jag ett stort kliv i min lilla värld – idag gjorde jag inbytet!

Som jag tidigare skrivit så ska ni få följa med ett par dagar när jag gör ett byte från en trygg värld med IPhone över till okända galaxer i Samsung och Androider.

Inte känslig för att lära

Det börjar bra och då talar jag känslan inom mig när jag lämnat butiken med den svarta lådan, tankar faller i någon oro för att jag är faktiskt även ny för att sätta in simkortet, precis allt är nytt för mig här.

Jag är absolut inte känslig för att lära, tvärtom det var det som drev det stora inför bytet. Telefonmodellen var redan klar, en Samsung Galaxy Note 8 stog som huvudrätt.

Youtube har lärt mig grunder och endast ett klipp har avråd ganska bestämt från att införskaffa modellen så hyggligt trygg i mitt val det må jag säga.

Simmat klart – skaffa appar

Få till simkortet var nästan lättare än min tidigare IPhone, det fungerar väl på samma vis, men spåren tydligare och detta kunde knappast gå fel.

Appar hittade jag precis varenda jag visste jag behöver, åtminstone till min start så jag kan börja peta runt.

Fingeravtryck, iris och ansiktsigenkänning är inställt men fungerar det så jäkla bra? Nu börjar jag känna frustration varför det ska bli så jäkla krångligt att detta ska gå smidigt, du ska sätta ditt finger ihöjd med kameran, och med mitt nyinköpta skal så klagar den hej vilt att hela fingret måste ligga emot – det vill sig inte riktigt.

Funktioner som är riktigt bra

Jag kan ju inte släppa mitt utforskande, jag ska bränna batteriet fortare än någon tidigare, och jag ger inte upp innan jag gått igenom luren gång på gång.

Nu hittar jag funktioner som är riktigt bra, kanske inte det säkraste men det hör väl knappast ihop med bra alla gånger. Smartlock en funktion som känner av vart du befinner dig och efter du valt ”säkra platser” så kommer telefonen vara upplåst där. Som sagt inte om man tuggar om säkerhet hela tiden så var detta för mig helt nytt och en funktion som aktiverades.

S-pen pennan som följer med har jag inte använt till mer än skickat lite sprakande hjärtan till min sambo – den har flertal användningsområden och det får man väl ge sig på när jag lärt mig svara i luren ordentligt.

Jag har kört telefonen drygt 12 timmar och detta inledande i bloggen få vi väl se som en god start för mitt fortsatta sökande, petande i telefonen.

Jag har ännu inte dabbat mig nåt, vi hörs imorgon igen så får vi se vad vi känner och hittat. Så länge så känns mitt byte mer än okej!

Does the new Samsung Galaxy S8 have you thinking about making the switch?

Does the new Samsung Galaxy S8 have you thinking about making the switch?

Nu byter jag över från min trygga IPhone till Samsung Galaxy Note 8.

Redan under maj 2017 så kunde man läsa att massor av människor byter från iPhone till Galaxy S8. Jag vet inte vad som händer, men nu börjar jag att kvala in i den skaran och inbyte kommer ske. Min IPhone 7 kommer lämnas in under kommande vecka för en värld i Samsung Galaxy Note 8.

Jag lovar processen kommer inte vara lätt, IPhone har varit luren och tryggheten för mig under många, många år. Jag har brottats med tankarna för att få dom att släppa, gräset är inte grönare… Jo kanske det är och då går jag fasen inte miste om det.

Vad hände då?

"Många har tröttnat på Android vs iPhone, man vill nu bara ha en Galaxy S8" står det i en artikel som fångar min uppmärksamhet. Jag fortsätter att söka övertygelser genom forum, artiklar, youtube, nu månader senare så står jag klar i beslutet. Jag ska ge den en chans och jag tror inte jag ångrar detta.

Samsung Galaxy Note8 är uttänkt in i minsta detalj för att göra din tillvaro så enkel och säker som möjligt.

Skriver under bytet till nya luren

Under dom första dagarna så kommer jag att hålla er uppdaterade och skriva här i bloggen om känslorna, mina blunder och topparna som jag upplever med mitt byte till Samsung Galaxy Note 8.