Filmen ”A Star Is Born” väcker upp min förväntan på ett annorlunda sätt

Väntan har varit lång och jag tror inte någon förhandstitt inför en premiär har påverkat mig så mycket som denna trailer. A Star Is Born väcker upp förväntan på annorlunda sätt än normalt, jag tror på denna rulle och känns som ett måste att se.

Läs våran recension av filmen ”A Star Is Born”

Flera uppföljare

Det gjorts flera uppföljare av ”A Star Is Born” och den första släpptes redan 1937 med skådespelare som Janet Gaynor och Fredric March. 1957 hade skådespelarna Judy Garland och James Mason huvudrollen och 1976 såg vi Kris Kristofferson och Barbra Streisand.

Bradley Cooper både regisserar och spelar huvudrollen i denna remake. Biopubliken får nu, här möta musikern Jack Maine (Bradley Cooper) som blir förälskad i den kämpande artisten Ally (Lady Gaga). Hon har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon upptäcks av Jack som hjälper henne in i rampljuset. När Allys karriär börjar ta fart så håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner.

Regi: Bradley Cooper
Skådespelare: Lady Gaga, Bradley Cooper, Sam Elliott, Dave Chappelle, Anthony Ramos.

Biljetterna är nu bokade och inköpta inför premiärdagen, på Filmstaden i Örebro.

Jag kan vara en av dom enstaka i världen

Jag kan vara en av dom enstaka i världen

Game of Thrones ses som en av världens populäraste serier genom alla tider. År 2016 slår TV-serien rekord för antal vunna Emmys (38 stycken). Emmys eller Emmy Award är ett amerikanskt pris som delas ut till TV-produktioner. Emmypriset kan ses som tv-världens motsvarighet till biofilmernas Oscar.

En av dom enstaka som inte sett serien

Jag kan vara en av dom enstaka som ännu inte sett serien, jag har påbörjat mitt maraton i dagarna och har i dags dato nått avsnitt 5 – säsong 1. Det är inget misstag att jag missat den på något vis, helt medvetet har jag väntat in säsonger, jag har laddat upp när tiden kändes mogen.

Skapade ett sug när serien var dagsfärsk

Tidigare när serien var dagsfärsk i rutan så började jag titta, jag la ner tittandet efter att ha nått en spännande punkt under första säsongen. Jag la band på mig själv och som ett kurativ påbörjade jag ett seriknarkande i serier som Sons of Anarchy, Breaking bad och blev tillomed övertalad till alla säsonger av "gulli gull-serien" Gilmore Girls.

Ni som känner mig vet att jag trivs som bäst när jag finner en serie att ta i besittning, det är mitt koppla av. Vetskapen finns att jag nu har en klockren serie att gå i genom, jag planerar avsnitt för avsnitt – nu vill jag inte bryta mitt i ett avsnitt.

Otroligt välgjord amerikansk TV-serie

Game of Thrones är en välgjord amerikansk TV-serie baserad på romanserien Sagan om is och eld av författaren George R.R. Martin. TV-serien är skapad av David Benioff och D.B. Weiss. Romanseriens skapare har sagt att Sagan om ringen och Rosornas krig har varit hans inspiration.

Serien spelades in på blandannat Malta, Nordirland, Island, Kroatien och Marocko. Det första avsnittet sändes på kanalen HBO den 17 april 2011 i USA.

Nu har jag äntligen sett filmen ”Ted – För kärlekens skull”

Nu har jag äntligen sett filmen ”Ted – För kärlekens skull”

Jag har väntat sedan länge på att få se filmen. Redan under början av januari i år så gick filmen upp på bioduken, men det är först nu som jag ger en ”grön tumme” i TiVo-boxen för att hyra dramat om Ted Gärdestad – en biografi som täcker hans liv från genombrottet på 1970-talet fram till återkomsten på 1990-talet.

Ted-feber i Sverige under 70-talet

I början av 70-talet så greps Sverige av total Ted-feber och hela Sverige fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Ted Gärdestad blev över en natt Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen ”Ted – För kärlekens skull” handlar om en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken, kärleken och livet.

Teds livsöde kom inte bara att beröra en hel nation, utan även mig när det går upp hur hans psykiska ohälsa bryter ner honom. Detta var jag helt oviss om innan jag sett filmen, fastän jag är uppväxt med hans musik och hört hans melodier överallt.

Fått stark kritik från anhöriga

Filmen ”Ted – För kärlekens skull” har fått skarp kritik av Ted Gärdestads barn. I öppna brev till bland annat tidningen DN så skriver Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias att hon och hennes bror har försökt stoppa filmen. Samtidigt har andra av Ted Gärdestads anhöriga godkänt filmen. Hans bror Kenneth Gärdestad har varit involverad i skapandet av filmen och uttryckt sig vara mycket nöjd med den.

Etta på biotoppen – succéartad premiär

Filmen som är en svensk dramafilm i regi av Hannes Holm hade en succéartad premiär. Den 8 januari 2018, fem dagar efter premiären så gick filmen ”Ted – För kärlekens skull” in som etta på biotoppen.

Jag kommer inte sätta något betyg på filmen, jag kan bara nämna att jag är glad att fått sett denna biografi om det melodiösa underbarnet som mitt i sin karriär jagas av sina plågoandar. Absolut värd att se om du växt upp med hans musik från radio och grammofon.

Sjuk då blir det maraton och glass

Sjuk då blir det maraton och glass

Maratontittar på tv-serien Feed the Beast och trycker i mig massa glass.

Ligger hemma sjuk som borde tillhöra det tråkigaste man kan tänka sig. Skallen den bankar, och resterande kroppen vill vända sig ut och in på nåt konstigt sätt. Febern har uteblivit tack och lov, men orken finns inte där helt enkelt.

Sysselsättningar finns, men inte orkar man tänka. Fokus finns någon annanstans dock inte här omkring, en efterlysning har skickats ut eftersom den dragit iväg och jag hittar den inte just nu.

Du gör det orkas med för tillfället, just nu då är det maraton i tv-serier och massor av glass som prioriteras över allt!

För tillfället dom senaste dagarna har jag avverkat en säsong på en amerikansk tv-serie som heter Feed the Beast.

Serien handlar om en alkoholiserad änkling spelad av David Schwimmer, känd från bland annat Vänner som planerar att öppna en restaurang i Bronx tillsammans med sin hetlevrade barndomsvän Jim Sturgess. Man hamnar snart i en värld full av skulder och våldsamma gangsters.

Ska väl inte gnälla då jag tyckte tv-serien var rätt bra, men som vanligt när man avverkar en säsong så tar tittandet slut och en spännande fortsättning följer, i säsong två som ännu inte har släppts av streamingtjänsten.

Jag kliver tillbaka till alla ON – Bisolvon och Alvedon så hörs vi snart igen.