Lars Winnerbäck avslöjar låtlistan för nytt album – november kommer han till Conventum Arena i Örebro

Lars Winnerbäck avslöjar låtlistan för nytt album – november kommer han till Conventum Arena i Örebro

Lars Winnerbäck avslöjar albumtitel och låtlista för sitt nya album som spelades in på den irländska landsbygden i Westmeath, under två veckor i maj 2019.

— Jag har skrivit låtar i så gott som hela mitt liv. Ändå vet jag inte hur man gör. Ändå skriver jag igen. Det här är resultatet av elva korta ögonblick när jag ansett att jag lyckats göra ord och toner av det jag går och känner och tänker på. Dom flesta ögonblicken hände på hösten 18 och vintern 19. Det blev till slut min tolfte skiva, och den fick heta ”Eldtuppen”.

— Jag kan i efterhand bara konstatera att det kom att handla mycket om att börja om. Jag tror att jag sjunger det på tre skilda ställen på skivan. Att börja om. Inte som ett ekorrhjul, utan mer som att livet överraskar. Det är väl på det hela taget en rätt uppåt skiva. Eller, jag vet inte. Jag tycker det. För mig kan det handla om att jag skulle bli farsa igen, om att ha tonårsbarn, om äktenskap, om att passera fyrtio. Och så kärleken förstås. Den stora, den vackra och den svåra. En del ofrånkomligt neråt också såklart. Toppar och dalar verkar också blivit ett tema. En del om samhällsklimat, död och ångest. Och så en sång om Stockholm, och en hälsning från dom schweiziska alperna. Kanske känner du igen dig i något, eller så känner du bara igen mig i allt. Sånt kan ju variera. Vi får se.

— Själv är jag iallafall nöjd. Det brukar inte vara länge, men den här gången har jag tagit mig god tid med skrivandet och med att försöka få ihop en helhet, ett album.
Det är inte första gången jag spelar in i Grouse Lodge studios på Irland. Alltså, vilken ynnest att få spela in live med fullt band i en sessionstudio i två veckor och slippa sitta i strumplästen i nåt litet kyffe och göra lite i taget. Jag vet att jag är en lucky bastard. Samma fantastiska band som under senaste sommarturnén. Se cred längre ner.

— Jag tycker om låttexter och jag tycker om credlistor, men så himla mycket mer finns inte att säga om en skiva. Det är lite som uppsnack och intervjuer inför en sportsändning. Det är bara att gå ut och göra sitt bästa. Punkt.

Från november åker Lars Winnerbäck med bandet ut på turné och besöker Örebro och Conventum Arena den 14 November.

48,6 – ett och ett halvt år kvar till 50…

48,6 – ett och ett halvt år kvar till 50…

Igår var dagen här. Dagen som jag tänkt på ett tag. Vet egentligen inte varför, det har bara blivit så. 48, 6… då jag blev 48 år och 6 månader dagen då det är ett och ett halvt år kvar till 50. En torsdag mitt i augusti, sommaren 2019. En för övrigt inte alls så speciell dag. Bara en torsdag så där i slutet av sommaren. När mörkret återigen börjar ta över kvällarna innan hösten kommer på riktigt.

Men det är just ”48,6 – ett och ett halvt år kvar till 50” som jag vill kalla min blogg. En blogg om min väg mot milstolpen 50. Tillbakablickar, livsfunderingar och framtidsdrömmar. En blogg om livet, mitt liv. Vad har jag egentligen varit med om så här långt? För även en arbetslös fd långtidssjukskriven har varit med om en del i sitt liv. Även om jag ofta glömmer bort det och får gräva djupare i livets bibliotek… Men, NU är det dags att låta spaden jobba!

Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

Behandla andra som du själv vill bli behandlad!

Jag skulle nu vilja sprida lite kärlek till mänskligheten ikväll när jag sitter och skriver detta inlägg. Jag har sett väldigt mycket i mina dagar angående hur människor beter sig mot varandra i ett förhållande eller i en vänskapsrelation. Jag har också egna erfarenheter av det och vet precis vad jag pratar om.

Jag vet hur det känns när man gör människor som man älskar besviken, när man sårar personer och ser hur mycket dom egentligen lider över det man gör. Hur man alltid säger exakt vad man tycker och tänker utan att tänka sig för , ens ord kan faktiskt såra en människa så oerhört mycket. Människor idag måste börja ta mera hänsyn till varandra, börja lyssna mera på varandra och försöka förstå istället för att bara döma.

Dessutom tror jag att alla människor kan förändra sig om man vill, det finns en andra chans för alla människor om man verkligen bestämmer sig för att ta tag i saker och ting. EN person som verkligen vill bli älskad och lärt sig att älska sig själv för det är otroligt viktig om man ska kunna älska en annan människa.

Som rubriken säger , man ska behandla andra som man själv vill bli behandlad. Vill jag att en annan person ska lyssna på mig, ta hänsyn till mig och mina behov. Om jag vill att en människa inte ska avbryta mig när jag pratar eller om jag vill att folk ska visa mig respekt och ge mig kärlek samt acceptera mig som den jag är. Om jag vill att någon ska vara ärlig och trogen samt lojal mot mig ska jag också visa samma sak tillbaka vilket jag inte har gjort och skäms verkligen över det nu. För jag vill bli behandlad med respekt och bra, det vill säga att jag kommer att visa den sidan till andra. Vill jag att folk ska kunna lita på mig, måste jag våga lita på dom. Vill jag att en person ska lita på mig måste jag visa att personen kan lita på mig också.

Kommer nu att fortsätta sprida kärlek omkring mig genom mina inlägg och alltid vara ärlig och mjuk som person. Jag är så trött på allt hat !

Atta leva med hälsoångest

Atta leva med hälsoångest

Nu känner jag att det är dags att skriva om ett ämne som för mig är väldigt viktigt. Jag anser att det inte alltid är viktig att skriva om nyheter som händer i världen eller i Örebro, faktumet är att det är viktigare att prata om saker som pågår i oss människor som ingen vill prata om eller skriva om heller.

Många människor lider faktiskt av sjukdomar som inte syns utanpå och enligt vissa så syns det inte finns det inte. Hur kan ni på riktigt tänka så ? hur kan ni ens ha dom tankarna i huvudet? Det är många människor idag som lider av psykiska sjukdomar som stress, ångest , hälsoångest eller liknande. Människor som lever med svårigheter som inte alltid syns utåt.

Många människor vågar inte skriva öppet om sina sjukdomar eller ens vågar identifiera sig med dom för man är att bli betraktad som knäpp eller konstig då folk idag håller sig undan en om man berättar att man har ångest eller stress, trots att det är otroligt vanligt idag. Jag vet det själv eftersom jag har egna erfarenheter av det. Vet hur det känns när man grips av panik och andra bara stirrar på en som ett fån eller att man inte vågar berätta för en arbetsplats att man lider av ångest då man är rädd för att bli avskedad direkt. Man lider av rädslan att bli ensam eller tråkig trots att man kämpar med den dagligen då ångesten inte alltid är över en utan bara under vissa tillfällen där man upplever panik eller rädsla, oro.

Min panik är förväntans ångest, det vill säga att jag är rädd för att få ångest vilket gör att jag får ångest. Jag kan gå i en vanlig affär och känner pressen att jag inte ska få en ångestattack för att jag skäms över mig själv i den situationen då jag känner mig så fruktansvärt svag i denna situationen. Min största rädsla att känna mig svag inför andra människor.

Dessutom så lider jag av hälsoångest ,det vill säga att jag ständigt är orolig över min hälsa , vad jag äter och hur mycket jag äter, min vikt , min hälsa generellt och känner jag en symtom jag inte känt förut är jag den första som tyvärr googlar upp symtomen. Jag vet att detta är en ångest jag egentligen inte borde ha då jag alltid mått oförskämt bra och aldrig haft några tidigare problem med min hälsa varken när jag varit hos skolsystern eller hos själva läkarbesöken. Dom har aldrig hittat något fel på mig eller påpekat min hälsa eller min vikt för den delen, jag tror allt detta kom i samma veva som jag förlorade människor i min närhet av sjukdomar. Plus att när jag fick min första riktiga ångestattack kändes det verkligen som jag höll på att dö trots att det egentligen bara var i mitt huvud. Jag har ju tänkt att gå och prata med någon så jag får hjälp med detta men det är så svårt att få tag på psykologer i dagens läge. Jag skämdes förut för att jag hade ångest och ville helst inte prata om det men när jag fick det bekräftat på psykakuten så har jag mera vågat öppna. Jag älskar att umgås med människor, människor som stärker mig och vill se mig glad och lycklig då det betyder så mycket för. Människor som ger mig komplimanger och ser mig som en hel människa oavsett vad jag lider av. Det är inget fel på mig bara för att jag lider av hälsoångest , jag är inte konstig .. jag är bara en människa som har känslor precis som alla andra !

Du kan kontrollera din lycka

Människor lever i en illusion längs livets väg, fattar du rätt beslut så kommer du att kunna kontrollera din lycka.

När du vandrar längs denna väg så kommer alla dom mikrobeslut att göra dig ordentligt trött. Din hemsnickrade livsfilosofi – där du funderar över klädval, vad du ska äta är några exempel av beslut som totalt kommer dränera dig på livsnödvändig energi. Hur kan du minimera dessa beslut?

Det finns en hjärnforskare, Moran Cerf som lever eftar att minimera sina beslut, ett knep går ut att att plocka ut det som är näst överst på menyn, oavsätt vilken rätt som serveras. Vi har en tendens att låta känslor ta överhanden, vi styrs av sociala signaler där vi ofta fattar beslut som vi annars skulle ha undvikit. Glädjedödare får folk att känna sig nedstämda, snabbpratare speedar upp konversationer och komiker får människor att ta livet med en klackspark.

Moran Cherf har funnit att när två människor befinner sig i varndras närhet, då börjar deras hjärnvågor att följa samma mönster, med detta riskerar man att både följa varandras beteende känslomässigt och samtidigt härma det.

Försök att leva som du lär och lägg ditt viktigaste beslut på det sällskap som du förlitar dig på, då kan du uppnå verklig lycka i livet.