Minnas. Drömma. Leva.

Minnas. Drömma. Leva.

Jag har varit hemma snart två månader och tankarna är spridda. Det är kallt, mörkt, regnigt, grått och tomt på folk. Jag jobbar sena kvällar och sover bort dagarna. Min vakna tid tänker jag mig tillbaka. Tänker på allt jag gjort och upplevt.

Svårt att uppskatta de små sakerna i livet

Det är spännande hur livet tar form och hur man kan sakna något man en gång hatat. När jag bodde i USA, till exempel, och spelade volleyboll på college tyckte jag att allt var jobbigt. Jag ville bara åka hem och vara i min säkra bubbla i Örebro.

Jag hade svårt att uppskatta de små sakerna i livet, kände mig instängd och räknade till dagen jag skulle få fara hem. Nu sitter jag hemma i mitt rum hos mamma och pappa några år senare och vill inget hellre än åka tillbaka. Så mycket saker jag kunde gjort, sett och upplevt.

Jag bodde för tusan utanför New York City?!

Lika så när jag tänker på min tid i Karibien. Många stunder där tyckte jag var jobbigt, lite att göra och även där kände jag mig instängd och jag ville hem. Nu saknar jag värmen, solen och havet.

Jag vill upptäcka saker och njuta av den avslappnade kulturen. Jag saknar även Korsika och medelhavet. Korsikanarna som jag hatade att argumentera med, trafiken där ingen följde trafikregler men allt flöt på ändå eller bara att gå på gatan och hälsa på alla man möte med ett glatt ”Bonjour”.

Det finns så mycket jag önskar jag gjort på alla mina äventyr, jag saknar verkligen vad jag en gång hatade och ville ifrån.

Önskar jag upptäckte Örebro mera

Precis som nu. Jag bor hemma, i lilla Örebro och gör egentligen inget mer än sover, äter, klickar runt på internet och jobbar. Länge har jag sagt att jag ska bli bättre på att leva i nuet. Jag är riktigt dålig på det, det vet jag, men att tänka tillbaka på allt jag numera saknar inser jag ändå vikten av att uppskatta det man har, där man är. För vem vet vad jag kommer tänka när jag ser tillbaka på just den här tiden?

Kanske kommer jag önska att jag upptäckte Örebro mer, eller att jag lade mer tid på min mentala hälsa, eller bara spenderade värdefull tid med min familj.

Det är viktigt att minnas och att drömma. Men man ska inte låta dåtiden eller framtiden ta över från nutiden. Idag är dagen då jag ska ändras, jag ska uppskatta att vara hemma och att få vara det exakt just nu.

Publicerat av

Elsa

Född och uppvuxen i Örebro men har de senaste åren varit på vift i världen. Nu är jag hemma igen och tänker ta med er på äventyr genom tankarna och funderingarna som finns hos en ung kvinna. Så häng på!

Lämna ett svar