Vi har nu varit med att utveckla systemet till tidningen under åtta månader

Vi har nu varit med att utveckla systemet till tidningen under åtta månader

Vi fanns tidigt med för att vara med att framtidssäkra tidningens publiceringssystem – upptäcker att det redan har gått åtta månader.

Vi vill inte ”stå med skägget i brevlådan” utan vi passade på att följa med under resans gång från start när vi ändå höll på att utveckla tidningen Örebro Tribune.

Vi har sedan många år använt ett innehållshanteringssystem CMS (Content Management System) som heter WordPress och som enligt ryktesspridning skulle ta jättekliv i sin utveckling.

Företaget bekräftar att man vid nästa stora version byter ut redigeraren, där man skapar sitt innehåll.

Byter man ut på ett ställe då skiter den ut nåt helt annat, detta är något vi snabbt ville försäkra oss om – det måste bli rätt från början.

Utvecklingen tog fart

För drygt åtta månader sedan gick vi med i grupper, vi ändrade vår kod under gång som nya utvecklingen tog fart.

Vi skrev ett tidigare inlägg här i bloggen, där vi påbörjar säkra vår kod för framtida versionen av WordPress. Örebro Tribune är redo att möta framtiden. Jag lovar vi har haft fler än en natt då systemet brakat med tidiga versioner i drift.

När kommer WordPress 5.0? Så här skriver utvecklarna och företaget själva: Den första utgåvan för WordPress 5.0 är nu tillgänglig!

Detta är en viktig milstolpe, när vi närmar oss utgåvan av WordPress 5.0. Utgivningsdatumet för WordPress 5.0 har skiftats från den 27 november för att ge mer tid för att RC (release candidate) ska bli fullständigt testad. Ett slutligt datum kommer snart att meddelas.

Allt ligger och väntar runt hörnet!

Publicerat av

Håkan Eriksson

Grundare och ansvarig utgivare på webbtidningen Örebro Tribune - Utryckning.se. Telefon: 073 1416282

Lämna ett svar