Julen är här… eller?

Julen är här… eller?

Redan innan vi hade kommit till halloween så var juldekorationer uppe i affärer. På sociala medier såg jag folk som bakade lussekatter eller pepparkakor. Flera hade druckit första julmusten och några lyssnade på julmusik.

Att precis lämnat sommaren på Korsika och kommit hem till kalla Sverige var en chock i sig. Men att då också mötas av julen var galet. Det var ju bara oktober?! I min värld har det alltid varit födelsedag (8 oktober) – halloween – thanksgiving – advent – jul. Visst förstår jag att halloween och thanksgiving är mer amerikanska helger som inte firas här i Sverige. Däremot verkar halloween vuxit under de senaste åren. Thanksgiving har jag firat några år och ser fortfarande till att äta gott och vara lite extra tacksam. Men det känns som att dessa två helger försvinner och det är nära att även min födelsedag hamnar i skymundan av julen trotts att de ligger flera månader ifrån varandra.

Tro mig, jag älskar julen. Vi snackar Ä-L-S-K-A-R. Det finns inget bättre än julgranar, paket, dekorationer, godsaker och julmusik. Jag vet inte om det kommer med åldern eller vad det är men jag tycker vi börjar gå över styr. Vår regel i min familj har varit ”ingen julmusik innan november”. Jag minns dessutom när det ansågs vara tidigt ute. Men nu har vi jul grejer redan innan november. Jag har svårt att acceptera att julen är på ingång.

Men även jag föll för den stämning julen har med sig och en vecka in i november tände jag ett ljus och klickade igång julmusiken. För man kan ha julmysigt och sen ta en liten paus den 22 november för att vara lite extra tacksam. Happy Holidays folket!

Publicerat av

Håkan Eriksson

Grundare och ansvarig utgivare på webbtidningen Örebro Tribune - Utryckning.se. Telefon: 073 1416282

Lämna ett svar