Alla måste få ha en hjälte att se upp till

Alla måste få ha en hjälte att se upp till

Vi lever i en värld under ständig förändring och en påminnelse om att ta hand om varandra. Våld kan finnas som vardagliga inslag, i kanaler för information eller utanför vårt fönster. Vi kanske aldrig någonsin kommer i kontakt med den fattigdom, krig och katastrofer som ändå finns. Vi bör reflektera att en vuxen hand är så viktig, nån att se upp till,en dröm och kanske hjälte.

Visst hade din uppväxt en betydelse och formade dig, vad som du i dagsläget, personligen anser är rätt och fel. Nån sa något viktigt till dig, som gjorde dig unik.

En person – kanske en förälder

Det finns ett hopp i oss alla, det finns något eller någon som betyder extra mycket. Det finns en hjälte som du ser upp till och alla måste få ha sin hjälte. En känd person, en förälder eller egentligen vemsomhelst. Det är kanske här som den yngre människornas förberedelse avgör framtiden.

Jag satt i kväll och bläddrade på Youtube och kom i kontakt med en video, ett virrvarr av barn och ungdomar som vid ett tillfälle får chansen att se och träffa en person som betyder något extra, kanske en hjälte eller inte. En betydelsefullhet som kan förändra en hel generation.

Publicerat av

Håkan Eriksson

Grundare och ansvarig utgivare på webbtidningen Örebro Tribune - Utryckning.se. Telefon: 073 1416282

Lämna ett svar