Nu har jag äntligen sett filmen ”Ted – För kärlekens skull”

Nu har jag äntligen sett filmen ”Ted – För kärlekens skull”

Jag har väntat sedan länge på att få se filmen. Redan under början av januari i år så gick filmen upp på bioduken, men det är först nu som jag ger en ”grön tumme” i TiVo-boxen för att hyra dramat om Ted Gärdestad – en biografi som täcker hans liv från genombrottet på 1970-talet fram till återkomsten på 1990-talet.

Ted-feber i Sverige under 70-talet

I början av 70-talet så greps Sverige av total Ted-feber och hela Sverige fascinerades av hans glädje, energi, talang och fantastiska låtar. Ted Gärdestad blev över en natt Sveriges första riktiga tonårsidol. Filmen ”Ted – För kärlekens skull” handlar om en berättelse om en av vår tids största kompositörer, hans orubbliga relation till brodern Kenneth, till musiken, kärleken och livet.

Teds livsöde kom inte bara att beröra en hel nation, utan även mig när det går upp hur hans psykiska ohälsa bryter ner honom. Detta var jag helt oviss om innan jag sett filmen, fastän jag är uppväxt med hans musik och hört hans melodier överallt.

Fått stark kritik från anhöriga

Filmen ”Ted – För kärlekens skull” har fått skarp kritik av Ted Gärdestads barn. I öppna brev till bland annat tidningen DN så skriver Ted Gärdestads dotter Sara Zacharias att hon och hennes bror har försökt stoppa filmen. Samtidigt har andra av Ted Gärdestads anhöriga godkänt filmen. Hans bror Kenneth Gärdestad har varit involverad i skapandet av filmen och uttryckt sig vara mycket nöjd med den.

Etta på biotoppen – succéartad premiär

Filmen som är en svensk dramafilm i regi av Hannes Holm hade en succéartad premiär. Den 8 januari 2018, fem dagar efter premiären så gick filmen ”Ted – För kärlekens skull” in som etta på biotoppen.

Jag kommer inte sätta något betyg på filmen, jag kan bara nämna att jag är glad att fått sett denna biografi om det melodiösa underbarnet som mitt i sin karriär jagas av sina plågoandar. Absolut värd att se om du växt upp med hans musik från radio och grammofon.

Publicerat av

Håkan Eriksson

Grundare och ansvarig utgivare på webbtidningen Örebro Tribune - Utryckning.se. Telefon: 073 1416282

Lämna ett svar