Förväntansfull på alla nya serier som väntar runt hörnet

Förväntansfull på alla nya serier som väntar runt hörnet

Har inte du heller sett klart alla serierna som dina vänner tipsat om?

Jag personligen är en "allätare" inom seriegeneren och jag maratontittar gärna på serier. Skandinaviska serier är något alldeles extra.

Sparat hela avslutande säsongen

Nu har jag hållit mig – la band på mig att vänta in alla avsnitt i SVT:s mest framgångsrika serie någonsin – Bron.

Den fjärde och avslutande säsongen sparar jag till ett speciellt tillfälle. Då maratontittar jag med buffé av godsaker uppdukat!

Gråzon

Nu faller allt på plats med två nya serier, som har haft eller kommer ha premiär och jag har höga förväntningar på dessa. Den 22 februari hade serien Gråzon streamingpremiär på Cmore.

"En skarpladdad missil hittas i en lastbil i Göteborgs hamn. En kvinna blir gisslantagen i sitt eget hem i Köpenhamn. Två till synes slumpmässiga incidenter som visar sig vara sammankopplade och delar av ett planerat terrordåd med ett gemensamt mål – Skandinavien."

Advokaten

Imorgon måndag den 26 februare viker man undan ridån för serien Advokaten – ett plus för oss "serieknarkare" som har tjänsten Viaplay är att man kan få se dubbelavsnitt samma kväll. (Visas på Viaplay, Viafree och TV3.)

"Den begåvade försvarsadvokaten Frank Nordling arbetar på en av Sveriges främsta advokatbyråer. Som barn bevittnade han mordet på sina föräldrar och när han idag får veta att mördaren är en av ledarna inom Köpenhamns undre värld – och en av byråns viktigaste klienter – blir han besatt av hämnd."

Sjukstuga – Lie to Me

Vad har jag jobbat mig igenom för serie fram tills idag, när jag nu skriver detta? Just nu kollar jag på den numera, nedlagda serien "Lie to Me" – en amerikansk TV-serie från 2009 som handalar om huvudpersonen, Dr. Cal Lightman och kollegan Dr. Gillian Foster som upptäcker lögner genom att observera kroppsspråk små ansiktsrörelser med hjälp av Facial Action Coding System.

De använder detta för att hjälpa klienter till exempel inom polisen. Rollfiguren Dr. Cal Lightman är baserad på Paul Ekman, som är psykolog och expert på kroppsspråk och ansiktsrörelser.

Samtidigt är det sjukstuga hemma hos mig – hjärnan fungerar ungefär till 60 procent så en lättare serie är bara positivt.

Publicerat av

Håkan Eriksson

Grundare och ansvarig utgivare på webbtidningen Örebro Tribune - Utryckning.se. Telefon: 073 1416282

Lämna ett svar