The BIG switch completed

The BIG switch completed

Måndagen tog jag ett stort kliv i min lilla värld – idag gjorde jag inbytet!

Som jag tidigare skrivit så ska ni få följa med ett par dagar när jag gör ett byte från en trygg värld med IPhone över till okända galaxer i Samsung och Androider.

Inte känslig för att lära

Det börjar bra och då talar jag känslan inom mig när jag lämnat butiken med den svarta lådan, tankar faller i någon oro för att jag är faktiskt även ny för att sätta in simkortet, precis allt är nytt för mig här.

Jag är absolut inte känslig för att lära, tvärtom det var det som drev det stora inför bytet. Telefonmodellen var redan klar, en Samsung Galaxy Note 8 stog som huvudrätt.

Youtube har lärt mig grunder och endast ett klipp har avråd ganska bestämt från att införskaffa modellen så hyggligt trygg i mitt val det må jag säga.

Simmat klart – skaffa appar

Få till simkortet var nästan lättare än min tidigare IPhone, det fungerar väl på samma vis, men spåren tydligare och detta kunde knappast gå fel.

Appar hittade jag precis varenda jag visste jag behöver, åtminstone till min start så jag kan börja peta runt.

Fingeravtryck, iris och ansiktsigenkänning är inställt men fungerar det så jäkla bra? Nu börjar jag känna frustration varför det ska bli så jäkla krångligt att detta ska gå smidigt, du ska sätta ditt finger ihöjd med kameran, och med mitt nyinköpta skal så klagar den hej vilt att hela fingret måste ligga emot – det vill sig inte riktigt.

Funktioner som är riktigt bra

Jag kan ju inte släppa mitt utforskande, jag ska bränna batteriet fortare än någon tidigare, och jag ger inte upp innan jag gått igenom luren gång på gång.

Nu hittar jag funktioner som är riktigt bra, kanske inte det säkraste men det hör väl knappast ihop med bra alla gånger. Smartlock en funktion som känner av vart du befinner dig och efter du valt ”säkra platser” så kommer telefonen vara upplåst där. Som sagt inte om man tuggar om säkerhet hela tiden så var detta för mig helt nytt och en funktion som aktiverades.

S-pen pennan som följer med har jag inte använt till mer än skickat lite sprakande hjärtan till min sambo – den har flertal användningsområden och det får man väl ge sig på när jag lärt mig svara i luren ordentligt.

Jag har kört telefonen drygt 12 timmar och detta inledande i bloggen få vi väl se som en god start för mitt fortsatta sökande, petande i telefonen.

Jag har ännu inte dabbat mig nåt, vi hörs imorgon igen så får vi se vad vi känner och hittat. Så länge så känns mitt byte mer än okej!

Publicerat av

Håkan Eriksson

Grundare och ansvarig utgivare på webbtidningen Örebro Tribune - Utryckning.se. Telefon: 073 1416282

Lämna ett svar