Negativ värme ute – bäst man snabbt vänjer sig

Negativ värme ute – bäst man snabbt vänjer sig

Det sker en metamorfos och så fort du accepterat läget – då gör sig minnen påminda.

Man ska knappast klaga över temperaturen nu eftersom det sannolikt snart kommer sänka sig och ligga som ett lock över vår lilla stad. Jag saknar redan vårens allra finaste dagar, ni vet precis innan man övergår till dom korta sommarmånader vi har här i Sverige.

Knappt har vi trippat in på vinter och jag fryser redan. Detta säger mycket om denna förfrusna individ som trippar fram med fingrarna över tangentbordet.

Det är mörkt, det regnar och sällsynta tillfällen så faller något vi kan kalla snöflingor, det ger nåt blött på marken och vi slaskar. Släpp loss en snabb vinter istället och ge oss snart tillbaka vår sol, värme och uteserveringarna som precis gått i ide. Det enda som ger mig positiv effekt är julafton och nyår, trodde jag innan jag började tänka…

Bäst man snabbt vänjer sig, du trycker på dig nya vinterkängorna och alla tre lager får vara aktiva under jackan. Du står och gnuggar händerna, blåser i dom och försöker hålla värmen. Det är här någonstans det inkommer feeling för vad som dyker upp sedan tidigare år, har skiten verkligen kommit så är det rätt så okej – acceptera läget.

Här någonstans mitt i allt detta så har det skett en metamorfos – du börjar försöka tänka positiva tankar.

Minnen gör sig påminda – förändringens tid är här

Minnen gör sig påminda om julskyltning och klappinköp, klämdagar med ledighet eller jäkligt bra betalt, julglöggen som står på uppvärmning och sprider doft i hus och hem. Julskinkan och julgodiset som ska stå klart inför pyntade hem, barnen är förväntansfulla och glada, dom gör gör sitt bästa efter de vuxnas hot om utebliven tomte.

Blåsten ökar markant kylan utanför dörren, snön blåser från taken och ryker omkring så sikten utanför ditt fönster är bara ett par få procent och detta gör ingenting för människor har accepterat årstiden, tillsammans sprider man glädjen och värmen till varandra.

Nu kommer månaden där du trycker ett par stinkande ansjovis i potatisgratängen och kalla den för Janssons frestelse, du späder gärna gratängen med flera deciliter av grädde och kalorierbomben som är ett faktum är helt okej att trycka i sig till komaliknande tillstånd.

Köttbullar och korv blir som förbytta, du har knappas inte ätit något liknande tidigare. En kladdig sallad på basen Rödbetor – jag kan inte överleva julen utan denna grönsak.
Har du bara passerat dom första snöfallen, den första riktiga kylan och accepterat läget som du inte kan påverka, då står en tid som inte är så tokig.

Publicerat av

Håkan Eriksson

Grundare och ansvarig utgivare på webbtidningen Örebro Tribune - Utryckning.se. Telefon: 073 1416282

Lämna ett svar